Bij  uitgeverij Cantecleer zijn vanaf 1997 een aantal hobbyboeken van Corien Veron  verschenen waarin haar creaties centraal staan.  In deze boeken wordt met behulp  van foto´s, tekeningen en duidelijke werkbeschrijvingen werkstukken getoond die je kunnen inspireren en die door elke hobbyist kunnen worden nagemaakt.

    Titel   Jaar   ISBN Omschrijving
 eerlijk-hooi-en-stro 
 
     Eerlijk Hooi en Stro      1997       90-213-2558-6      

Werken met hooi en stro is in korte tijd enorm populair geworden.
En terecht, het is een leuke, eenvoudige en tevens goedkope hobby waarmee min in korte tijd
(h)eerlijke decoraties voor zowel binnen als buiten kan vervaardigen.
De auteurs besteden de nodige aandacht aan de zo populaire dierfiguren, maar ook andere, verrassende toepassingen.

 decoraties-in-het-groen

  Decoraties in 't Groen   1997    90-213-2607-8  Het najaar is het uitgangspunt voor de fraaie decoraties in dit boek. Mensen vergeten vaak dat de natuur ook in deze periode zijn eigen mooie kleuren heeft.
De auteur laat zien dat met het materiaal ui dit seizoen schiterrende resultaten te bereiken zijn. De meeste onderwerpen en technieken zijn ook te gebruiken met materialen uit andere seizoenen.
 kransen-van-natuurlijk-mate

  Kransen van natuurlijk materiaal    1998    90-213-2728-7 Er is geen ornament te bedenken met een zo grote populariteit als de krans. Met natuurlijk materiaal zoals droogbloemen, takken, bladeren, veren en schelpen maat Corien Veron kransen die zullen schitteren in het interieur.
Met dit boekje kun je zelf snel aan de slag om de decoratieve mogelijkheden van de krans te ontdekken
 beestenboel-van-berkentakke

  Beestenboel van Berkentakken   1999    90-213-2540-3 Hoe decoratief en veelzijdig berkentakken kunnen zijn, wordt door beide auteurs met originele voorbeelden getoond. Aan de hand van duidelijke omschrijvingen, die ruim met tekeningen zijn geïllustreerd, wordt in beeld gebracht hoe de fraaie, ambachtelijke werkstukken kunnen worden vervaardigd.
De wijze waarop met dit natuurlijke materiaal een bijdrage kan worden geleverd aan de inrichting van huis en tuin zal velen aanspreken.
 bloemen-en-berken

  Bloemen en Berken   1999    90-213-2816-X Berkentakken zijn uitstekend buigbaar en daardoor bijzonder geschikt voor het maken van cratieve werkstukken.
Door de donkerbruine takken te combineren met bloemen ontstaan prachtige decoraties voor interieur en tuin.
Naast de populaire dierfiguren en kransen zijn in dit boek ook andere verassende toepassingen te vinden. Aan de hand van duidelijke werktekenigen en omschrijvingen wordt uitgelegd hoe deze natuurlijke werkstukken gemaakt kunnen worden.
 kerst-nieuwe-stijl

  Kerst Nieuwe Stijl   2000    90-213-2948-4 De nieuwe trend in kerstdecoraties is die van soberheid en terughoudendheid. Het hoeft niet meer het uitbundige rood, groen en goud te zijn. De tinten van glas, metaal en lood worden medebepalend voor de nieuwe Kerstsfeer.
Dat ook deze wijze van decoreren indrukwekkende werkstukken oplevert bewijst Corien Veron met haar stijlvolle groendecoraties.
 mooi-met-mais

  Mooi met Mais   2003    90-213-2948-4 Er blijken verrassend veel toepassingen op decoratief gebied te bestaan met de bekende maïsplant. Zelfs de wortel is bruikbaar. Bovendien drogen alle delen mooi in en zijn daardoor lang houdbaar.
De eigenzinnige creaties van Corien Veron zijn een eye-opener voor de vele mogelijkheden van dit veel voorkomende gewas. Een leuke tijdsbesteding voor de nazomer, en heerlijk goedkoop bovendien...
 decoreren-met-berken-takken   Decoreren met Berkentakken   2003    90-5877-169-5 Voor de liefhebber van natuurlijke decoraties heeft Corien Veron prachtige werkstukken gemaakt om huis en tuin te versieren. Voor haar creaties heeft zij berkentakken berkentwijgjes gebruikt, aangevuld met kleurrijke bloemen en andere materialen.
De uitgebreide werkbeschrijvingen zorgen voor een gemakkelijke werkwijze en de schitterende foto's inspireren bij het decoreren met berkentakken.